Contact : +40269432941

PROGRAMUL NAȚIONAL ”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”

PROGRAMUL NAȚIONAL DEMARAT DE CĂTRE
FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE BASCHET

logo-mts

PROIECT

”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”

SCOP

* Promovarea baschetului în rândul elevilor și juniorilor mici din județ și dezvoltarea armonioasă a tinerei generații;

*Promovarea mișcării sportive ca o alternativă de petrecere a timpului liber, într-o activitate organizată excluzând calculatorul, televizorul și alte gadgeturi.

CALENDAR DESFĂȘURARE ACTIVITĂȚI

* Aprilie - Mai 2022 - promovarea baschetului în școli

* Mai - Iunie 2022 - initierea elevilor sportivi selecționați

* Iunie - Octombrie 2022 - pregătirea și legitimarea sportivilor selecționați

ACTIVITĂȚI

 • LICEUL TEORETIC ONISIFOR GHIBU SIBIU Joi 12.05.2022 11:00 - 13:00

În cadrul programului național lansat de către Federația Romana de baschet "Sa creștem sănătos prin baschet", Clubul Sportiv Școlar Sibiu a organizat prima acțiune din cadrul proiectului sportiv " Prin baschet creștem sanatos" la Liceul Teoretic Onișoru Ghibu Sibiu, în 12 mai 2022, în prezenta la aproximativ 150 elevi, ai ciclului primar și 5 profesori, pe baza outdoor a liceului.

Acțiunea a avut rol de promovare a baschetului, participanții fiind angrenați în mai multe stafete, jocuri, concursuri și norme specifice jocului de baschet, feedbackul fiind unul pozitiv. Deasemenea sportivii legitimați ai clubului au oferit mai multe demonstrații baschetbalistele, reușind sa petrecem aceasta zi intr-un mod agreabil.

Am descoperit copii cu calități motrice deosebite, pe care ii așteptăm cu drag în echipa noastră!

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘURA MICĂ Vineri 13.05.2022 08:00 - 10:00

A 2-a acțiune a proiectului "Prin baschet creștem sanatos" s-a derulat conform planificării în data de 13.05.2022 la Școală Gimnaziala din Șura Mică.

Ștafetele, jocurile, normele de control, exercițiile, concursurile și demonstrațiile, au reușit să capteze atenția unui număr de aproximativ 65 de elevi, care împreună cu profesor Claudia Mery Simtion, au dat dovadă de multă implicare și de o mare dorință pentru a descoperi tainele jocului de baschet.

Echipa tehnică de implementare a proiectului, în urma acestei acțiuni, a descoperit mai mulți copii cu calități motrice deosebite pe care i-a invitat să participe la antrenamente în cadrul Clubului Sportiv Școlar Sibiu.

 • COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC ``ANDREI ȘAGUNA`` SIBIU Marți 17.05.2022 09:00 - 11:00

O nouă zi, plină de baschet, în programul "Să creștem sănătos prin baschet" la Colegiul Național Pedagogic "Andrei Șaguna " Sibiu pe care am petrecut-o într-un mod deosebit alături de aproximativ 250 de elevi, profesori și de conducerea școlii.

Curiozitatea, ambiția, dăruirea și multe alte calități ale acestor copii minunați, împreună cu implicarea deosebita a tuturor celor prezenți au făcut ca ziua să fie mai frumoasă și au aprins dorința copiilor de a se dezvolta sănătos și de a învață tainele baschetului.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ TILIȘCA Joi 19.05.2022 09:30 - 11:30

O nouă acțiune de promovare și selecție având partener Școală Gimnaziala din Tilisca, în cadrul programului Federației Romane de Baschet "Să creștem sănătos ". Proiectul "Prin baschet creștem sănatos" al Clubului Sportiv Școlar Sibiu se adresează elevilor din județ, din ciclul primar, promovând baschetul, lărgind și îmbunătățind aria de selecție.

Mai mulți copii cu calități motrice deosebite, curioși și ambițioși doresc să învețe baschet.
Multumim tuturor celor implicați!

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ nr. 18 SIBIU Vineri 20.05.2022 09:00 - 11:00

Școală Gimnaziala nr.18, partenerul CSS Sibiu în cadrul proiectului "Prin baschet creștem sanatos ", a fost vineri gazda noastră alături de care am desfășurat, într-un mod deosebit, acțiunea în sala de sport.

Copiii deosebit de veseli și deschiși au executat cu multă implicare toate exercițiile și structurile tehnice, unii având reale înclinații pentru sport.
Mulțumim tuturor pentru implicare.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 SIBIU Luni 23.05.2022 09:00 - 11:00

O zi care la început a fost înnorată s-a transformat în una însorită datorita bunei dispoziții a copiilor și a profesorilor de la Școala Gimnazială nr.4 din Sibiu, partener în cadrul proiectului "Prin baschet creștem sănătos".

Bucuria, entuziasmul, atenția și dorința de a se juca i-a determinat pe elevii ciclului primar să fie plini de inițiativă!

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ SAVA POPOVICI BARCIANU RĂȘINARI Marți 24.05.2022 09:00 - 11:00
 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ OCTAVIAN GOGA RĂȘINARI Marți 24.05.2022 09:00 - 11:00

Școală Gimnazială Sava Popovici Barcianu și Școală Gimnazială Octavian Goga au reprezentat comuna Rășinari în cadrul proiectului sportiv "Prin baschet creștem sănătos" al Clubului Sportiv Școlar Sibiu.

Exercițiile, structurile tehnice, demonstrațiile au stârnit interesul elevilor care, prin implicarea lor, au contribuit la petrecerea unei zi minunate.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 21 SIBIU Marți 24.05.2022 12:00 - 14:00

Copii fericiți!

Baschetul contribuie la dezvoltarea fizică și mentală sănătoasă, oferă satisfacții, ajută la socializare și integrare într-un grup, dezvoltă abilități fizice și psihice pentru toți practicanții, lucruri demonstrate în cadrul proiectului la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ ``NICOLAE IORGA`` SIBIU Miercuri 25.05.2022 09:00 - 11:00

Cu toate că ploaia a încercat să ne strice planurile am reușit să stârnim interesul copiilor din cadrul Școlii Gimnaziale "Nicolae Iorga" Sibiu.

Elevii s-au arătat dornici să descopere lucruri noi prin intermediul proiectului sportiv "Prin baschet creștem sănătos".

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI VITEAZU ȘELIMBĂR Joi 26.05.2022 08:00 - 10:00

La Școala Gimnazială Mihai Viteazu Șelimbăr a fost o zi plină de zâmbete, bucurie și distracție. Copiii plini de energie au trăit sănătos prin baschet.

Prezența numeroasă demonstrează dorința copiilor de mișcare în aer liber.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 SIBIU Joi 26.05.2022 10:00 - 12:00

A 2-a acțiune a zilei s-a desfășurat la Școala Gimnazială nr.1 unde elevii s-au arătat foarte entuziasmați și au participat cu multă dăruire la toate activitățile propuse.

 • ȘCOALA GIMNAZIALĂ RADU SELEJAN SIBIU Vineri 27.05.2022 09:00 - 11:00

Ne-am distrat, ne-am jucat, am trăit sănătos și am descoperit tainele baschetului împreună cu elevii din ciclul primar al Școlii Gimnaziale "Radu Selejan" din Sibiu.

Dorința, bucuria și implicarea au fost cuvintele cheie ale zilei.

 • COLEGIUL NAȚIONAL ``OCTAVIAN GOGA`` SIBIU Luni 30.05.2022 09:00 - 11:00

Curtea Colegiul Național ”Octavian Goga” din Sibiu a fost plină de copii dornici să se joace cu mingea de baschet.

Diversitatea jocurilor și exercițiilor a atras multă dăruire, ambiție și plăcere pentru micuții zâmbăreți.

 • LICEUL TEHNOLOGIC ``IOAN LUPAȘ`` SĂLIȘTE Luni 30.05.2022 11:30 - 13:30

În timpul vizitei la Liceul Tehnologic "Ioan Lupaș" Săliște, în cadrul proiectului "Prin baschet creștem sanatos" am întâlnit copii frumoși, plini de energie, dorinici de cunoaștere și mișcare.

Acțiunea zilei a fost completată de zâmbetele minunaților copii iar reușita evenimentului a fost incontestabilă.

 • LICEUL TEHNOLOGIC JOHANNES LEBEL TĂLMACIU Marți 31.05.2022 09:00 - 11:00

În Tălmaciu am întâlnit copii care trăiesc sănătos, cu zâmbetul pe buze și care se bucură de frumusețea baschetului.

Dinamismul jocului prinde la elevii ciclului primar prin diversitatea mișcărilor care stârnește curiozitate, plăcere și zâmbete sincere.

INVITAȚIE

"Ziua porților deschise la catedra de baschet a clubului"

Proiectului "Prin baschet creștem sănătos" continuă cu "Ziua porților deschise la catedra de baschet a clubului" care va avea loc joi 02.06.2022 începând cu ora 09:00 la Sala de jocuri sportive unde partenerii sunt invitați să participe cu toți elevii care doresc să practice baschetul.
Ziua va fi marcată cu demonstrații sportive, exerciții. concursuri, jocuri, premii și voie bună.
Vă așteptăm cu drag.

ÎNCHEIEREA

primei activități din proiect SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”

In cadrul programului național "SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET" demarat de Federatia Romana de Baschet împreuna cu Ministerul Sportului, Clubul Sportiv Scolar Sibiu a demarat activități în cadrul proiectului "Prin baschet creștem sănatos" în 16 școli din județul Sibiu.

Acest proiect este cofinantat de Federația Română de Baschet și este în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Direcția Județeană de Sport, Asociația Județeană de Baschet, Consiliul Judetean Sibiu, Primăria Sibiu și Instituțiile de Învățâmant din județ unde am desfășurat activitățile și cărora le mulțumim pentru implicare și susținere.

Scopul proiectului este de a promova baschetul în randul elevilor și juniorilor din județ precum dezvoltarea armonioasă a tinerei generatii prin intermediul sportului, ca o alternativa de petrecere a timpului liber și pentru a combate sedentarismul, calculatorul sau televizorul.

logo-mts

RAPORTUL PROIECTULUI

”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”

REZULTATELE ACTIVITATILOR PROIECTULUI

REALIZAREA OBIECTIVELOR PROPUSE

Asigurarea unei stari de sanatate propice, a unei alimentatii bogate ajuta la buna pregatire a sportivilor baschetbalisti sub toate formele de manifestare, acesta fiind primul obiectiv propus si realizat pentru sportivii clubului.
In urma promovarii si mediatizarii activitatiilor s-a observant o crestere a interesului, dorintei de practicare a baschetului, de la cele mai mici varste, o dezvoltare a aptitudinilor de comunicare si a sentimentului de apartenenta la grup, o crestere calitativa si cantitativa a elevilor cu calitati deosebite, doritori pentru practicarea baschetului.

Cei selectionati si-au insusit bine elementele tehnice, si-au dezvoltat indemanarea si ambidextria, raspunzand prin evolutia lor asteptarilor avute de catre profesorii/antrenorii de la sectia de baschet a clubului.
Prin insusirea cunostintelor de baschet, a tehnicii, indemanarii, ambidextriei dar si prin participarea la competitiile mai sus mentionate, s-a realizat progresul asteptat, care va sta la baza consolidarii si perfectionarii ulterioare a sportivilor in ramura de sport baschet.

Obiectivele propuse au fost pe deplin realizate, ramura sportiva baschet a fost promovata mai ales la nivelul judetului. Prin derularea acestui proiect s-a dezvoltat baschetul juvenile, s-a contribuit semnificativ la o dezvoltare fizica si mentala a copiilor, intr-o perioada foarte grea post pandemica in care activitatea sportivilor a fost intrerupta, efectele fiind devastatoare.
S-au atras nenumarati copii spre practicarea baschetului, s-au selectionat si initiat acei copii inzestrati cu calitati si capacitati deosebite necesare baschetului de performanta si s-a asigurat continuitatea activitatii sportive a sectiei de baschet a CSS Sibiu.

Comments are closed.
Website-ul nostru este în construcție.
This is default text for notification bar