Contact : +40269432941

PROGRAMUL NAȚIONAL PRIN BASCHET ”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS” 2024

PROGRAMUL NAȚIONAL DEMARAT DE CĂTRE
FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE BASCHET

logo-mts

PROIECT

PRIN BASCHET ”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS”

OBIECTIV

*Sporirea numărului de practicanți de baschet;

*Promovarea și dezvoltarea baschetului românesc juvenil;

*Dezvoltarea fizică și mentală, sanătoasă a copiilor.

SCOP

*Promovarea baschetului în rândul elevilor și juniorilor mici din județ și dezvoltarea armonioasă a tinerei generații;

*Promovarea mișcării sportive ca o alternativă de petrecere a timpului liber, într-o activitate organizată excluzând calculatorul, televizorul și alte gadgeturi.

CALENDAR DESFĂȘURARE ACTIVITĂȚI

*Martie 2024 - promovarea baschetului în școli

*Aprilie - septembrie 2024 - initierea elevilor sportivi selecționați, inițierea și consolidarea elementelor tehnice prin antrenamente indoor și outdoor

*Octombrie - decembrie 2024 - pregătirea și legitimarea sportivilor selecționați.

ACTIVITĂȚI

În cadrul proiectului " Prin baschet creștem sanatos " CSS Sibiu va face vizite prin școlile din Județul Sibiu, unde se vor susține activități demonstrative, exercitii si structuri de exerciții cu elemente din baschet, jocuri dinamice și jocuri de baschet 4x4 cu elevii din ciclul primar ai acestor scoli.

Graficul desfășurării acestor activități este:

  • Școlala Gimnazială ``Regele Ferdinand `` Sibiu Miercuri 10.04 .2024 10:00 - 11:00

În cadrul programului național lansat de către Federația Romana de baschet "Prin baschet să creștem sănătos", Clubul Sportiv Școlar Sibiu a organizat prima acțiune la Școlala Gimnazială "Regele Ferdinand" Sibiu, în 10 Aprilie 2024, în prezenta unui număr mare de elevi ai ciclului primar și cadre didactice, pe baza outdoor a școlii.

Acțiunea a avut rol de promovare a baschetului, participanții fiind angrenați în mai multe stafete, jocuri, concursuri și norme specifice jocului de baschet, feedbackul fiind unul pozitiv. Deasemenea sportivii legitimați ai clubului au oferit mai multe demonstrații baschetbalistele, reușind sa petrecem aceasta zi intr-un mod agreabil.

Am descoperit copii cu calități motrice deosebite, pe care ii așteptăm cu drag în echipa noastră!

  • Școlala Gimnazială nr. 4 Sibiu Vineri 12.04 .2024 10:00 - 11:00

A 2-a acțiune a proiectului "Prin baschet să creștem sănătos" s-a derulat la Școlala Gimnazială nr. 4 Sibiu.

Ștafetele, jocurile, normele de control, exercițiile, concursurile și demonstrațiile, au reușit să capteze atenția unui mare număr de elevi, care au dat dovadă de multă implicare și de o mare dorință pentru a descoperi tainele jocului de baschet

  • Școlala Gimnazială ``Radu Selejan `` Sibiu Luni 15.04 .2024 10:00 - 11:00

Luni, 15.04.2024, la Școlala Gimnazială "Radu Selejan" Sibiu a fost o zi plină de zâmbete, bucurie și distracție. Copiii plini de energie au trăit sănătos prin baschet.

Elevii s-au arătat dornici să descopere lucruri noi prin intermediul proiectului sportiv "Prin baschet creștem sănătos".

  • Școlala Gimnazială ``Mihai Eminescu`` Mediaș Marți 16.04 .2024 10:00 - 11:00

Ne-am distrat, ne-am jucat, am trăit sănătos și am explorat secretele baschetului alături de elevii din ciclul primar ai Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu" din Mediaș.

Dorința, bucuria și implicarea au caracterizat atmosfera acestei zile minunate. Copiii au arătat un entuziasm remarcabil, dornici să învețe și să își îmbunătățească abilitățile în sport.

Această experiență a consolidat nu doar abilitățile sportive ale elevilor, ci și legăturile de prietenie între ei, demonstrând că sportul este un excelent catalizator social.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE

  • Competiții 4x4 între echipe mixte de elevi din ciclul primar 17.04.2024 între orele 9.30 și 12.30

17.04.2024 | 9.30 -12.30 | competiții 4x4 între echipe mixte de elevi din ciclul primar al celor 4 scoli participante la proiect !

Evenimentul "Ziua Porților Deschise" la Clubul Sportiv Școlar Sibiu reprezintă ocazie extraordinară de a celebra sportul și de a încuraja participarea activă a tinerilor în activități fizice. Această ediție specială include o competiție captivantă de baschet 4x4, unde echipe mixte de elevi din ciclul primar ale celor patru școli implicate vor demonstra spiritul lor competitiv și abilitățile sportive.

Evenimentul face parte din programul "Prin Baschet Creștem Sănătos" inițiat de Federația Română de Baschet (FRB), care își propune să inspire copiii să adopte un stil de viață activ și sănătos prin intermediul baschetului.

Competiția a fost un prilej perfect pentru elevi de a interacționa, de a învăța lucruri noi și de a se bucura de emoția jocului, în timp ce părinții și profesorii vor putea aprecia entuziasmul și dedicarea tinerilor sportivi. Ziua este dedicată nu doar competiției, ci și celebrării comunității, promovând valorile teamwork-ului, respectului reciproc și fair-play-ului.

ÎNCHEIEREA

Primei parti din proiectul „SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”,adica a promovarii baschetului prin scolile din judetul Sibiu,a selectiei si a desfasurarii de competitii 4x4 pentru echipe mixte in cadrul „Zilei Portilor Deschise la CSS Sibiu”.
In cadrul programului național "SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET" demarat de Federatia Romana de Baschet împreuna cu Ministerul Sportului, Clubul Sportiv Scolar Sibiu a demarat activități în cadrul proiectului "Prin baschet creștem sănatos" în 4 școli din județul Sibiu.
Acest proiect este cofinantat de Federația Română de Baschet și este în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Direcția Județeană de Sport, Asociația Județeană de Baschet, Consiliul Judetean Sibiu, Primăria Sibiu și Instituțiile de Învățâmant din județ unde am desfășurat activitățile și cărora le mulțumim pentru implicare și susținere.
Scopul proiectului este de a promova baschetul în randul elevilor și juniorilor din județ precum dezvoltarea armonioasă a tinerei generatii prin intermediul sportului, ca o alternativa de petrecere a timpului liber și pentru a combate sedentarismul, calculatorul sau televizorul.

logo-mts

RAPORTUL PROIECTULUI
”SĂ CREȘTEM SĂNĂTOS PRIN BASCHET”
REZULTATELE ACTIVITATILOR PROIECTULUI
REALIZAREA OBIECTIVELOR PROPUSE

Asigurarea unei stari de sanatate propice, a unei alimentatii bogate ajuta la buna pregatire a sportivilor baschetbalisti sub toate formele de manifestare, acesta fiind primul obiectiv propus si realizat pentru sportivii clubului.
In urma promovarii si mediatizarii activitatiilor s-a observant o crestere a interesului, dorintei de practicare a baschetului, de la cele mai mici varste, o dezvoltare a aptitudinilor de comunicare si a sentimentului de apartenenta la grup, o crestere calitativa si cantitativa a elevilor cu calitati deosebite, doritori pentru practicarea baschetului.
Cei selectionati si-au insusit bine elementele tehnice, si-au dezvoltat indemanarea si ambidextria, raspunzand prin evolutia lor asteptarilor avute de catre profesorii/antrenorii de la sectia de baschet a clubului.
Prin insusirea cunostintelor de baschet, a tehnicii, indemanarii, ambidextriei dar si prin participarea la competitiile mai sus mentionate, s-a realizat progresul asteptat, care va sta la baza consolidarii si perfectionarii ulterioare a sportivilor in ramura de sport baschet.
Obiectivele propuse au fost pe deplin realizate, ramura sportiva baschet a fost promovata mai ales la nivelul judetului. Prin derularea acestui proiect s-a dezvoltat baschetul juvenil, s-a contribuit semnificativ la o dezvoltare fizica si mentala a copiilor.
S-au atras nenumarati copii spre practicarea baschetului, s-au selectionat si initiat acei copii inzestrati cu calitati si capacitati deosebite necesare baschetului de performanta si s-a asigurat continuitatea activitatii sportive a sectiei de baschet a CSS Sibiu.

Comments are closed.
Website-ul nostru este în construcție.
This is default text for notification bar